onsdag 9 juli 2014

Reno

Efter Lake Tahoe och en liten sväng tillbaka in i Kalifornien svängde vi tillbaka till Nevada. Vi gillar hettan här, temperaturen steg raskt till 35 grader igen. Jag var egentligen inte jättesugen på Reno, tyckte att vi hade ju sett Vegas redan och att det var samma sak. Men det har varit en bra stopp, det blev till och med två nätter. Storasystern meddelade bestämt att hon var trött på motell, nu ville hon bo på hotell. OK då, i en stad som denna är hotellen billiga, i alla fall om man väljer ett lite halvt nergånget med stort kasino. Och när vi såg Circus Circus på långt håll var valet lätt, där kände vi oss som hemma. Det till och med luktade likadant i korridoren. Och billigt som attan var det, speciellt andra natten som jag bokade på nätet. 



Idag har vi shoppat. Jag har fått vara lite för mig själ igen och jag letade upp en tygaffär som var hur stor som helst, Michaels som är som Panduro fast i samma storlek som Ica MAXI, samt JoAnnes, som är något där emellan. Lite tyg och pyssel har det blivit och jag har skapat mer behov, jag måste hitta fler längs vägen. Barnen har handlat spel och Skylandersgubbar och Lillebror fick hemsk hemlängtan och ville åka hem och spela TV-spel. De hängde en del på rummet när jag var ute och shoppade. 

På eftermiddagen drog ett rejält oväder in över Reno, men hällande regn och blixtar som lyste upp himlen. På radion varnades för kraftiga kastvindar och häftiga flöden. De 35 graderna från förmiddagen var som bortblåsta, helt plötsligt var det 19 grader i stället. Men lite skönt faktiskt också.


I kväll har vi varit på baseball och sett Reno Aces få stryk av Las Vegas 51s (ja, faktiskt heter de 51 efter Area 51, och de har en alien som symbol). Det var jätteroligt. Jag spelade ju softball när jag var ung och jag blev hemskt sugen på att spela lite igen. Jag kunde också förklara det mesta av reglerna för Familjen. Vi hade köpt de billigaste biljetterna som egentligen inte innefattade någon sittplats. Men vi gick och åt i restaurangen och fick hur bra platser som helst, och efteråt fick vi sitta på läktaren utanför. (Middagen blev dock den dyraste vi ätit på hela resan... Så mycket för billiga biljetter.) Reno Aces är farmarlag till Arizona Dimondbacks och spelar i minor league. Det var inte direkt fullsatt om jag säger så. Men vi hade väldigt trevligt och vi såg hela matchen. Jag trodde inte att barnen skulle orka med det och att vi skulle få lov att gå tidigare, men de höll ut och hade också roligt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar