torsdag 3 juli 2014

Monument Valley och stenar

Vi lämnade Page bakom oss efter en, för att vars oss, lång sovmorgon. Vi förlorade en timme när vi kör tillbaka in i Utah och måste ställa om klockan igen, så den här dagen har flugit förbi. Och långt har vi kört. Vårt första mål var Monument Valley. En välkänd vy från gamla västernfilmer. Och ja, det såg ut precis som på film. Vi körde bara igenom och valde att inte betala för att köra närmare på en grusväg. Vi har dålig erfarenhet från dirt roads och man ser allt utmärkt från den stora vägen. Vi kör alltså bara igenom dalen, som egentligen inte är någon dal, och stannar bara till för att fota. Vackert är det oavsett. Toppen på monumenten i Monument Valley var platt mark för miljoner år sedan. Sen sprack jordskorpan och kvar finns nu bara dessa platta berg och stenpelare. 




Mexican hat, OJ, titta där är den! Ja, där var den, en stor sten uppe på en klippa. Vi svängde av men klev aldrig ur bilen.


Lunch i den lilla hålan Bluff där vi rycker i flera dörrar och vänder i ett par dörrar innan vi hittar det här jättefina caféet Twin Rock Café där vi stannar för lunch. Rolig klippformation var en bonus.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar