fredag 4 juli 2014

Arches National Park

Vi lämnar Colorado bakom oss och åker tillbaka in i Utah med siktet inställt på Arches National Park.   Det dröjer inte länge innan landskapet återgår i sand och sten och temperaturen stiger igen. Vi kör i parken och tar bara en kort promenad, under barnens ljudliga protester. Det var hett, 35 grader varmt igen och stekande sol. Men Amerikanska nationalparker är verkligen helt fantastiska, du kan i princip se hela parken utan att kliva ur bilen om du vill. Överallt finns "view points" som är anpassade för att kunna stanna till i bilen eller köra förbi. Det fick bli en sån dag. Fantastiska naturliga stenbågar och klippformationer bjöds vi på. 








3 kommentarer:

  1. Åh, visst är det ljuuuvligt! Vi besökte The Arches för bara några veckor sedan - promenaden till Delicate Arch tog vi i 40 graders värme...

    SvaraRadera
  2. Åh, det var starkt gjort! Det var drygt 35 grader när vi var där, och vi orkade knappt gå till utsiktspunkten för Delicate Arch.

    SvaraRadera
  3. Waow vilket häftigt landskap! USA har egentligen inte lockat oss så mycket, men just naturen och landskapet är ju fascinerande! Just att bila runt skulle vara häftigt!

    SvaraRadera