lördag 19 juli 2014

Big Sur

Nu har vi lämnat San Francisco och jobbar oss vidare mot LA. Vi körde lite fel när vi körde ut ur staden och hittade inte Highway 1 direkt, så det blev en bit på 101an innan vi återigen kom in på rätt väg. Vi stannade för lunch i Monterey, men åkte vidare direkt. Vi har kört genom Big Sur. Vägen är helt otroligt vacker. Krokig igen, och det tar tid att köra, men det är bara bra att det går lite långsamt eftersom det är så vackert. 




Vi fick se vilda sjöelefanter. De låg på stranden och slappade och såg ut som riktiga livsnjutare. Vi fick läsa att sjöelefanterna nästan utrotades på 1800-talet för deras trans skull. Men under 1900-talet dök några upp igen i Mexico och dessa fridlystes och har kunnat föröka sig. Till kusten i Kalifornien kom de första elefantsälarna tillbaka på 90-talet och har nu förökat sig till ca 15 000. Det är inte längre en hotad art, men man jobbar med bevara dem och låta dem få vara ifred. Det var roligt att se dem, och vi kom riktigt nära. 


Det är betydligt mer trafik på Highway 1 söder om San Francisco än norr om. En ständigt ström av bilar åt båda hållen. Kanske lite mer söderut, för kör du söderut åker du på rätt sida om vägen och ser bättre. Jag hade bokat boende innan vi åkte, och det kändes bra. Det finns en hel del motell, men väldigt många har varit fulla när vi kört förbi. Så det kändes bra att gå in på Sea Breeze Inn i San Simeon och veta att vi hade rum där. Ovanligt fräscht ställe för att vara oss, och det är första gången på vår resa som begreppet uppvärmd pool verkligen levde upp till vad de lovar. 

Storasystern och jag tog en kvällspromenad på stranden och såg solen gå ner i Stilla havet. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar