tisdag 14 oktober 2014

Hotell i USA

Folk frågar mig så här efter resan hur mycket den kostade. Jag kan ärligt säga att jag inte har en aning. Vi hade budgeterat resan, bilen (hyra+bränsle) och hotell, men övrigt kändes svårt. Mat till exempel, hur mycket kostar det? Så här i efterhand ångrar jag att jag inte förde bok över våra utgifter, det hade varit spännande att se och dessutom kanske hjälpsamt för andra som läser den här bloggen. 

Men hotell var enkelt att kolla efteråt, så det har jag koll på. Vi hade budgeterat för 1000 kr/natt, medvetna om att vissa nätter skulle bli mycket billigare och vissa mycket dyrare. Det dyraste vi betalade för att bo var 1757 SEK för en natt i San Francisco, men då låg det centralt och parkering ingick. Det billigaste vi betalade var 272 SEK för en natt på Circus Circus i Reno, helt galet billigt. 

Vi var totalt borta i 26 nätter och vi betalade i genomsnitt 870 SEK/natt. Lite lägre än vad vår budget var från början. 

Jag hade bokat en hel del hotell i början och slutet av vår resa och då speciellt i de stora städerna. Jag ville inte komma till en stor stad och på måfå köra runt och leta efter boende med hela familjen i bilen, i en stad man inte känner till. Så jag la ganska mycket tid på att leta och boka innan vi åkte. Jag använde nästan uteslutande Hotels.com.

Dessa hotell valde jag

Los Angeles - Foghorn Inn i Marina del Rey.
Låg precis i marinan med utsikt över badstranden och alla båtar. Halvsunkigt, men helt ok. Vi hade inte så stora krav på lyx och detta räckte gott och väl. Jättebra läge med promenadavstånd till Venice Beach och bara 15 min från LAX. Vi lyckades dessutom hitta hit helt utan annan karta än en med endast de stora vägarna utritade. Vid incheckning fick jag 100 USD i värdecheck på restaurangen bredvid som jag tydligen betalat 60 USD frö. Inget jag mindes, men eftersom jag var nöjd med vad jag betalat ändå så såg jag det som gratis middag. Frukost ingick och den var helt ok för att vara amerikansk hotellfrukost. 

Death Valley - Furnace Creek Resort
Det finns inte mycket att välja på i Death Valley och jag ville inte stå där i 47 graders värme och behöva leta och kanske åka vidare. Först var jag snål och tittade på ett enklare boende, men konstaterade snabbt att vi måste ha AC. Furnace Creek Resort har dessutom pool vilket var väldigt skönt. Vi bodde i en liten stuga, inget lyxigt eller märkvärdigt. 

Las Vegas - Circus Circus
Ja, vad säger man. Vegas är ju Vegas. Hotellet har väl sett sina bästa dagar, men det var fräschare än mycket annat vi bodde på under resan. På hotellet finns förutom ett gigantiskt casino och shoppinggata även ett nöjesfält och circusshower varje halvtimme. Eftersom vi fick bilproblem i Las Vegas och en halv dag gick åt till bestämde vi oss för att stanna en natt extra. Bokades lätt på hotels.com och sen var det bara att gå ner och uppdatera nycklarna. 

San Francisco - Buena Vista Motor Inn
Till San Francisco kom vi en dag för tidigt, och det blev just så som jag inte ville ha det. Vi åkte in i staden och körde runt på måfå. Tills jag äntligen hittade hotellet som vi bokat och vi kunde boka en till natt. Det var den som blev den dyraste på hela resan. Men jag hade ju gjort en hel del jämförelser och med tanke på att det fanns gratis parkering på hotellet så kändes det ok. Det är annars dyrt att parkera i den staden. Vi kunde promenera till Fishermans Warf och krokigaste gatan. 

Big Sur - Sea Breeze Inn
Jag hade läst att det kunde vara svårt att hitta rum i Big Sur vid den här tiden, så jag bokade långt i förväg. Och det var nog bra, för visst fanns det många hotell längs vägen, men många var fulla när vi körde förbi. Sea Breeze Inn bjöd inte på någon lyx, men de hade tydligen precis bytt ut möblemanget och det var fräscht och fint. Vi kunde till och med se en liten remsa av Stilla Havet från rummet. Och deras uppvärmda pool var den första på hela resan som faktiskt levde upp till reklamen. 

Los Angeles - Coral Sands Motel
Jag valde ett annat hotell på vägen hem mest för att se något annat. Och för att det hade pool. Det låg inte långt från Hollywood, men området var lite ruffigt. Rummet var pyttelitet och sunkigt och allt kändes fuktigt. Ingenting torkade där inne och golvmattan kändes konstant fuktig. Men det fanns en liten innergård och där fanns poolen, vilket kändes väldigt tryggt och bra för barnen att springa ut och bada själva. För att komma in dit var man tvungen att gå genom receptionen. Vi köpte tokbillig kinamat precis bredvid och satt och åt på innergården. En portion för 7USD räckte till hela familjen. Men jag skulle nog inte välja det här hotellet igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar