lördag 12 september 2015

Paris

På vägen hem från kanalerna stannade vi i Paris ett drygt dygn. Det var tredje gången jag var i Paris, och jag har redan sett de stora sevärdheterna. Men det var första gången för barnen, och Storasystern speciellt hade länge pratat om Paris och självklart ville hon se Eiffeltornet och det där andra man ska. 

Första kvällen besökte vi Montmartre och Sacre Coeur. Pappan stannade nere på ett café, men barnen och jag klättrade upp och gick in i kyrkan. Och på vägen ner fick barnen köpa ett litet eiffeltorn. Själv ryser jag när jag ser sådana miniatyrer, men barnen ville så klart väldigt gärna ha ett.



Andra dagen var det dags att inspektera det riktiga Eiffeltornet. Jag visste att man numera bör köpa biljetter långt innan man åker dit för att komma upp, och det hade vi inte gjort. Barnen var helt ok med det, och nöjda med att bara se det från marken. Men så upptäckte vi att det var ju ingen kö alls till trapporna, så vi bestämde oss för att klättra upp. Svettigt var det så klart, men också roligt. det blev lite mer av ett äventyr. Vi klättrade upp till andra nivån, men därifrån går bara hiss. Det gick att köpa biljett till hissen där, men den kön gick hela varvet runt tornet och ingen av oss tycker om att stå i kö så det valde vi enkelt bort. Vi var nöjda allihopa med att nå till andra våningen. Sen gick vi ner. 




Resten av dagen spenderade vi med att strosa runt i stan. Längs Seine och på Champs-Élysées, tog en glasspaus här och en crèpepaus där. På eftermiddagen var det dags att dra sig ut mot flygplatsen igen och då var vi ändå ganska nöjda. Men Storasystern vill åka dit igen och jag har lovat att vi ska åka bara hon och jag.



1 kommentar:

  1. Duktigt att klättra upp! Jag besökte Eiffeltornet som 14-åring men ville inte åka upp pga höjdskräck ;)

    SvaraRadera