torsdag 29 maj 2014

Dressin i Dalsland

Dax för ännu en Hemlig resa. Det här året (2011) var det jag och och en vän som arrangerade, så för mig var det inte hemligt den här gången heller. Dalsand var målet och måttot var "det är all-inclusive på den här resan." Vi tog tåget till Karlstad och därifrån bussen vidare till Årjäng. I Årjäng blev vi upplockade av Lotta från Dalslandsresor som hade hjälpt oss att organisera hela resan. Hon körde oss till början av DVVJ, Dals- Västra Värmlands Järnväg. Även känd som De Vackra Vyernas Järnväg. Regnet öste ner när Lotta drog reglerna för dressincykling för oss. 5 mil skulle vi cykla, och 3,5 av dem visade sig bli i hällande regn.





Efter  3 timmar och 3,5 mil på dressin i regn stannade vi för natten i Kråkviken vid Silverlake Camp. Vid det laget var alla mer eller mindre blöta, oavsett vad vi hade haft på oss. (Endast en hade packat gummistövlar, en liten detalj arrangörerna hade missat att informera om. Tilläggas bör att ingen av arrangörerna hade stövlar själva, och den ena är dessutom meteorolog. En lite pinsam miss.) Det var väldigt skönt att få bo i hus, ta en varm dusch och veta att vi skulle få sova i varma sängar den natten. Enligt specifikationen skulle vi få ett "grillpaket" med mat att grilla själva till kvällen. Men Silverlake Camp hade fixat allt åt oss, maten var klar och det var bara att slå sig ner. Det var värt mycket. Lotta hade också kört vår packning med bil från Årjäng till Silverlake Camp, så den var torr och varm och stod och väntade på oss.


Dag två bjöd på fantastiskt sensommarväder. Då var det en fröjd att cykla. Då skulle vi bara ta oss 1,5 mil till Bengsfors, så vi hade ingen brådska. Halvvägs tog vi en paus och besteg Egersknatten, ett litet berg där delar av filmen Ronja Rövardotter enligt uppgift ska ha spelats in. Platsen var magiskt vacker, och halvvägs upp badade vi i en skogstjärn. Lunch ingick också i paketet och den hade vi fått med oss från Silverlake och intog på dressinerna innan vi cyklade vidare.





Framme i Bengtsfors väntade Lotta igen med en extra bil och körde oss vidare till Håverud. Här hade vi bokat in oss för en natt på hotell. Det var skönt med lite bubbelpool och fin middag med vin på kvällen. I Håverud finns den berömda Håverudsakvedukten som är en del av Dalslands kanal. Kanalen är ledd i en ränna över forsen och ut i sjön. Spännande ingenjörskonst.



På söndagen gjorde Lotta en sista insats och körde oss ännu en gång, till Mellerud där vi tog tågen upp till Karlstad igen för vidare transport hem. Vi hade 15 min på oss för byte i Karlstad. När vi närmade oss började vi också bli hungriga. Alternativet hade varit att köpa något på Pressbyrån, om inte jag kommit på idén att googla fram en pizzeria med utkörning. Pizza Akuten kunde absolut tänka sig att köra ut 9 pizzor till stationen i Karlstad och leverera dem till perrongen på vid spår 2. Inga problem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar