tisdag 19 januari 2016

Agistri

Från början hade jag planerat in tre öar. Hydra, Poros och Aegina, alla hör till de Saroniska öarna och ligger förhållandevis nära Pireus. Vi skulle bo en natt på varje ö var det tänkt och hotell var bokat och klart. Men tidtabellerna för färjorna i oktober dröjde, och när de väl kom, en månad inan avresa, fanns ingen schemalagd förbindelse mellan Poros och Aegina. Jag ringde till och med och frågade och fick svaret att det går säkert någon lokal färja. Men vi ville inte chansa när vi hade så lite tid på oss, allt byggde ju på att allt skulle klaffa. Och överallt läste jag att man inte kan räkna med att färjor faktiskt avgår på utsatt tid. Så vi bokade om. 

I stället blev det en natt på Agistri och sedan två nätter på Aegina. Med utrymme för lite mer sightseeing på Aegina och i förlängningen också i Aten. Det blev mycket bättre. Så vi lämnade Pireus med sikte på Agistri. 

Båtresan tog ca en timme. Vi skulle bo i Skala, som ligger ett par kilometer från färjeläget. Det hade ju gått att promenera dit i värsta fall, men det stod en liten buss och väntade på färjan när vi lade till och det var ju jättesmidigt. På Agistri bodde vi på Hotel Vassilaras, i tre lägenheter med tre bäddar i varje, vara två av rummen hade havsutsikt. Värdinnan på Vassilaras kom glatt skuttande och mötte oss och berättade att hon otåligt väntat hela dagen på att vi skulle komma. Det är ju lågsäsong och jag gissar att en grupp med 9 pers är ett välkommet besök den tiden på året när affärerna annars går på lågvarv.

Vädret var fortfarande bra när vi var på Agistri. Vi badade båda dagarna. Och dag två, innan vi drog vidare, promenerade vi runt i pinjeskogarna på ön. Vi letade länge och väl efter nudiststranden, och kom nästa ända fram, men gav upp när vi var tvungna att klättra sista biten med rep. Det stod det inget om när jag läste om ön. Vi gjorde en egen nudiststrand där det var lite lättare att bada i stället. Det var ju inte direkt någon trängsel ändå. Till Agistri åker man inte för kultur eller sevärdheter. Det finns just inget att se.






När vi skulle åka vidare mot Eigina visade det sig att färjan inte gick. Det blåste för mycket. Hmm, det kraschade ju hela vår planering. Men som tur var fanns det en taxibåt som inte hade några problem med vinden, och den körde oss över till Aegina för nästan samma pris som färjan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar